Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Ознайомчі візити для переселенців культурною спадщиною Івано-Франківщини

Які можливості пропонують для внутрішньо-переміщених студентів, аспірантів, науковців, викладачів та інших спеціалістів, які працюють чи здійснюють наукову практику на теренах України у сферах історії, культури, ІТ, мистецтва, кінематографу та інших?

Розповідає Інформатор з посиланням на фейсбук-сторінку Агентства з розвитку приватної ініціативи.

“Агентство з розвитку приватної ініціативи (АРПІ) та GO HERITAGE | Мережа ОГС для підтримки громад зі спадщиною запрошує студентську молодь, аспірантів, викладачів, науковців, інших фахівців з числа вимушено переміщених осіб, що працюють, проходять навчання, здійснюють / здійснювали дослідницьку практику в сфері історії, культури, IT, архітектури, мистецтва, літератури, кінематографії, дизайну, психології інших креативних професій, – до участі в ознайомчих візитах з продуктами / об’єктами інтерпретації спадщини Івано-Франківщини”, – повідомляють на їхній сторінці.

Як зазначають самі творці ідеї, вона сприяє згуртуванню креативного потенціалу мешканців, а також підвищити економічний потенціал громад.

Для цього у другій половині серпня організують 4 одноденні подорожі мальовничими місцями Франківщини. Тут вдасться не просто помилуватися краєвидами, а й поспілкуватися з мешканцями та почути від них цікаві історії.

В програмі – відвідини садиб, музеїв спадщини, живе спілкування з жителями Вигоди, Долини, Болехова, Косова, Яворова, Білоберізки.

Участь – безкоштовна. Відбір – на конкурсній основі. Планується організувати групу з 20 людей. Дедлайн подачі заявок – 12 серпня. Точні дати та маршрути будуть надані відібраним учасникам 15 серпня. Посилання на реєстрацію тут.

Тури організовуються в рамках проекту «Спадщина для розвитку-II: підвищення управлінської спроможності малих громад України через залучення молоді», що виконується за підтримки Національного Фонду США на підтримку демократії (NED).

Читайте також: Коломия потрапила в Топ-10 області за розміром туристичного збору

Христина Бойчук

Нагору