Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Печиво з шоколадними крихтами | рецепт

Сьогодні, 4 серпня, весь світ відзначає день печива з шоколадними крихтами. Цю особливу смакоту вигадали майже століття тому у США. Проте донині це печиво залишається витвором, який спокушає поласувати ним всіх, навіть тих, хто на дієті.

Рецепт та спосіб приготування печива з шоколадними крихтами далі на Інформаторі.

Для приготування десерту вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • яйця – 2 шт;
  • вершкове масло – 200 г;
  • білий цукор – 155 г;
  • тростинний цукор – 155 г;
  • борошно – 500 г;
  • сіль дрібного помелу, сода, гаряча вода – по 1 ч.л.;
  • ванільний цукор – 5 г;
  • темний шоколад – 100 г або за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Змішайте білий та тростинний цукор з вершковим маслом.
  2. Додавайте яйця по одному та ретельно вимішуйте.
  3. Далі додайте ванілін. За ним сіль, ретельно розчинивши її у гарячій воді.
  4. Додайте соду, вмішуючи її у борошно. Доведіть до однорідності і залишіть на 15 хвилин.
  5. Подрібніть шоколад ножем і додайте до тіста.
  6. Зліпіть кульки. Вони мають виглядати як маленькі тефтелі.
  7. Розкладіть їх на бляшку, застелену пергаментом, на відстані не менше 5 см.
  8. Залишіть у холодильнику на 60 хвилин.
  9. Випікайте при 180°С протягом 20 хвилин.

Читайте також: Шоколадний малиновий торт | рецепт.

Христина Бойчук

Джерело  

Нагору