Сьогодні, 4 серпня, весь світ відзначає день печива з шоколадними крихтами. Цю особливу смакоту вигадали майже століття тому у США. Проте донині це печиво залишається витвором, який спокушає поласувати ним всіх, навіть тих, хто на дієті.
Рецепт та спосіб приготування печива з шоколадними крихтами далі на Інформаторі.
Для приготування десерту вам знадобляться наступні інгредієнти:
- яйця – 2 шт;
- вершкове масло – 200 г;
- білий цукор – 155 г;
- тростинний цукор – 155 г;
- борошно – 500 г;
- сіль дрібного помелу, сода, гаряча вода – по 1 ч.л.;
- ванільний цукор – 5 г;
- темний шоколад – 100 г або за смаком.
Спосіб приготування:
- Змішайте білий та тростинний цукор з вершковим маслом.
- Додавайте яйця по одному та ретельно вимішуйте.
- Далі додайте ванілін. За ним сіль, ретельно розчинивши її у гарячій воді.
- Додайте соду, вмішуючи її у борошно. Доведіть до однорідності і залишіть на 15 хвилин.
- Подрібніть шоколад ножем і додайте до тіста.
- Зліпіть кульки. Вони мають виглядати як маленькі тефтелі.
- Розкладіть їх на бляшку, застелену пергаментом, на відстані не менше 5 см.
- Залишіть у холодильнику на 60 хвилин.
- Випікайте при 180°С протягом 20 хвилин.
Читайте також: Шоколадний малиновий торт | рецепт.
Христина Бойчук