Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Як тренуються прикарпатські пожежні

А ви колись уявляли собі відчуття рятувальника в повному екіпіруванні у епіцентрі пожежі? Так от, виявляється, до цього можна звикнути. І для цього наші ДСНС-ники проходять спеціальні тренування.

Інформатор дізнався, як це виглядає.

 Тренування проходять в теплодимокамері, що знаходиться в аварійно-рятувальному загоні спеціального призначення.

Перший етап – проходження навантажень у тренажерній залі у повному екіпіруванні, а після-проходження лабіринту та теплодимокамери. Це допомагає виробити адаптацію у рятувальників, що сприяє збереженню необхідного рівня їх працездатності в умовах високої температури та обмеженого простору.

До теми: Рятувальники Коломийщини поговорили з освітянами про пожежну безпеку

Також такі тренування націлені на формування психологічної готовності до дій в екстремальній ситуації.

В процесі таких тренувань газодимозахисники вдосконалюють професійні навики, вчаться правильно застосовувати знання та вміння на практиці.

Обов’язковою умовою тренування, є суворе дотримання періодичності та послідовності виконання вправ, що дозволяє швидше досягти необхідного рівня теплової адаптації газодимозахисників, а також підтримання їх фізичного стану.

Саме з такими умовами в більшості стикаються рятувальники під час гасіння пожеж, тому такі навики необхідні для ефективного виконання завдань за призначенням.

Нагору