Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Рецепти від господинь-педагогинь | ексклюзив

Нещодавно на Інформаторі вийшов відеосюжет про героїнь, які з 4 квітня годують наших захисників. Меню господинь-педагогинь різноманітне та вражаюче. Тут і тістечка, і сочники, і піца…

Інформатор дізнався всі секрети їхніх смачних рецептів та ділиться з вами.

“Ключівські тістечка”

  • борошно “на око”;
  • маргарин 0.5 кг;
  • смалець 0.5 кг;
  • амоняк, згашений содою 1 ст. л.;
  • сметана 0.5 л;
  • яйця 5 шт;
  • цукор 700 г;

Замісити тісто і відразу можна розтачувати десь на 5мм. Зверху присипаємо за бажанням цукром або маком. Випікаємо поки не стануть “рум’яні”.

 “Сосиски в тісті” і “Рогалики”

  •  молоко 2 склянки;
  • тепла вода 1 склянка;
  • живі дріжджі 1 уп. (100 г) + 2-3ст. л. цукру, щоб розбудити дріжджі;
  • розтоплений маргарин чи масло 100 г;
  • яйця 2 шт;
  • цукор 1 склянка
  • сіль 1 ч.л.;
  • борошно 1100 г = 9 склянок

Замісіть м’яке тісто, накрийте марлею в декілька шарів, щоб не підсихало зверху (особливо влітку). Поставте в тепле місце на 1 – 1.5 год, щоб підійшло.

Секрет цього тіста…
1) дати гарно піднятися, як замісили і в готовому виробі.

2) не перепікати, булочка тоді пухка декілька днів.

 “Міні-піца”

  • тепла вода 1 л;
  • дріжджі 30 г;
  • цукор 3-4 ст. л;
  • олія 6 ст. л;
  • сіль 1,5 ч. л;
  • борошно скільки забере.

Дайте тісту відпочити і підійти 1 годину. Потім розважте його в кульки по 100 г і викладіть на піднос, змащений олією.
Форму застеліть пергаментним папером, розкладіть тісто і руками розтягніть по формі, роблячи круглу піцу. Кожну змастіть соусом, викладіть порізану соломкою копчену ковбасу. Випікайте до готовності. Потім присипте твердим тертим сиром і поверніть в духовку ще буквально на 2 хвилини, щоб розтопився сир.

Лайфхак: не посипайте сиром всі піци, тільки ті, що відразу будете їсти. Решту пізніше і розігрійте в мікрохвильовій печі.

 “Сочники”

  • борошно 7 склянок;
  • маргарин 2 уп;
  • жовтки 8 шт;
  • цукор 8 ст. л;
  • молоко 2 склянки;
  • дріжджі 1 уп.

Замісіть тісто, начинка може бути різною, наприклад, сир, мак, яблука. Готовий сочник змащуємо збитим білком (що залишився) і посипаємо цукром.

Смачного!

Читайте більше деталей про роботу господинь-педагогинь тут.

Христина Бойчук

Нагору