Кабачок – популярний, недорогий сезонний овоч, який часто недооцінюють. Він легкий у приготуванні, з усім поєднується та ще й дуже корисний.
Тому Інформатор подбав про ваш обід чи вечерю та знайшов найкращий нетиповий рецепт з цього овоча.
Голубці з кабачків
Інгрідієнти:
Для начинки:
- 2-3 невеликих кабачки
- 300 г фаршу
- 100 г сухого рису
- 1 цибуля
- 1 морква
- часник за смаком
- сіль, перець
Для заливки:
- 1.5 ст. л. томатної пасти
- 1 ст. л. сметани
- 1 ч. л. хмелі сунелі
- 250 мл води
- сіль, перець
Спосіб приготування:
Для начинки варимо рис, тушкуємо цибулю та моркву. В окремій посудині змішуємо: фарш, відварений рис, обсмажені овочі, часник, сіль, перець за смаком. Кабачки нарізаємо тонкими полосками.
Формуємо рулетики. На 1 слайс кабачка викладаємо 1 ч.л. начинки та закручуємо. Викладаємо сформовані рулетики у форму для запікання.
Для заливки змішуємо: томатну пасту, сметану, воду, хмелі сунелі, сіль перець. Виливаємо її у форму поверх кабачків.
Можна готувати на пательні приблизно 35 хвилин під закритою кришкою на маленькому вогні, або запекти під фольгою у духовій печі 30 хвилин при 180°, а потім ще 20 хвилин без фольги.
Подаємо з натертим сиром, зеленню або сметаною. Смачного!
Ровенчук Вікторія