Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Що приготувати з кабачків: нетиповий рецепт від якого уся сім’я буде у захваті

Кабачок – популярний, недорогий сезонний овоч, який часто недооцінюють. Він легкий у приготуванні, з усім поєднується та ще й дуже корисний.

Тому Інформатор подбав про ваш обід чи вечерю та знайшов найкращий нетиповий рецепт з цього овоча.

Голубці з кабачків

Інгрідієнти:

Для начинки:

  • 2-3 невеликих кабачки
  • 300 г фаршу
  • 100 г сухого рису
  • 1 цибуля
  • 1 морква
  • часник за смаком
  • сіль, перець

Для заливки:

  • 1.5 ст. л. томатної пасти
  • 1 ст. л. сметани
  • 1 ч. л. хмелі сунелі
  • 250 мл води
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

Для начинки варимо рис, тушкуємо цибулю та моркву. В окремій посудині змішуємо: фарш, відварений рис, обсмажені овочі, часник, сіль, перець за смаком. Кабачки нарізаємо тонкими полосками.

Формуємо рулетики. На 1 слайс кабачка викладаємо 1 ч.л. начинки та закручуємо. Викладаємо сформовані рулетики у форму для запікання.

Для заливки змішуємо: томатну пасту, сметану, воду, хмелі сунелі, сіль перець. Виливаємо її у форму поверх кабачків.

Можна готувати на пательні приблизно 35 хвилин під закритою кришкою на маленькому вогні, або запекти під фольгою у духовій печі 30 хвилин при 180°, а потім ще 20 хвилин без фольги.

Подаємо з натертим сиром, зеленню або сметаною. Смачного!

Ровенчук Вікторія

 

 

Нагору