Інформатор Коломия

НОВИНИ

Запропонували поворожити і обікрали: на Прикарпатті затримали жінок-ромок

На Прикарпатті арештували групу ромів за підозрою у крадіжці на понад 460 тис грн. Одна із жінок запропонувала калушанину поворожити на руці, а потім з його оселі викрали золото й валюту.

Повідомляє Інформатор за даним прокуратури та поліції області.

За даними слідства, представниці ромської національної меншини  4 серпня 2022 року прибули до Калуського району та зайшли на подвір’я до будинку пенсіонера. Одна із жінок запропонувала йому поворожити на руці, але чоловік відмовився та сказав покинути територію домоволодіння.

Поліцейські встановили, що до будинку, в якому перебував лежачий пенсіонер, зайшли невідомі жінки. В розмові із чоловіком зловмисниці дізнались, що на території господарства більше нікого немає. Чим вони і скористались. З оселі правопорушниці викрали гроші, золоті вироби, банківську карту, а опісля втекли на автомобілі.

Вже за лічені години оперативники управління карного розшуку обласної поліції спільно з калуськими співробітниками поліції затримали правопорушниць у Львівській області.

Йдеться про трьох мешканок Волинської області: 1966, 1964 та 1984 років народження. Двоє з них уже раніше судимі за аналогічні злочини.

Під час огляду автомобіля та затриманих поліцейські вилучили частину викрадених грошей та золоті вироби.

Слідчі повідомили затриманим про підозру за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану. А суд уже обрав їм запобіжні заходи – тримання під вартою.

Станом на сьогодні, незалежно від розміру вчиненої крадіжки, міра покарання обирається найсуворіша, оскільки прирівнюється до скоєння тяжкого злочину.

Оперативники перевіряють затриманих на причетність до вчинення інших кримінальних правопорушень та можливих їх спільників.

Загалом калушанин зазнав шкоди на понад 467 тис. грн.

Правоохоронці затримали їх наступного дня у Львівській області.

За процесуального керівництва Калуської окружної прокуратури повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід стосовно трьох мешканок Волинської області за фактом крадіжки в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України).

За клопотанням прокурора суд взяв їх під варту.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі Калуського районного відділу поліції.

Зловмисницям загрожує до восьми років позбавлення волі.

До теми: Вкрав техніку та гроші, а тепер, ймовірно, отримає 8 років позбавлення волі

Нагору