Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломийський лікар отримав орден Святого Пантелеймона

У День великомученика Пантелеймона 23 найкращих медиків України нагородили «Орденом Святого Пантелеймона». Серед них – лікар з Коломиї, військовий лікар, завідувач гінекологічного відділення Коломийської центрального районної лікарні Ростислав Петруняк.

Повідомляє Інформатор.

Цього року відзнака має лише одну номінацію – «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу й незалежність України у війні з російським агресором», передає кореспондент Укрінформу.

Попри повномасштабну агресію російської федерації, Поважна рада ордену прийняла рішення скоротити бюрократичну частину процедури та видозмінити критерії конкурсу. Серед переможців є багато військових медиків або цивільних лікарів, які пішли на фронт.

Зокрема коломиянин, військовий лікар, завідувач гінекологічного відділення Коломийської центрального районної лікарні Ростислав Петруняк також отримав Орден Святого Панелеймона.

З початком активної фази війни і дотепер служить лікарем в Збройних Силах України. У складі евакуаційного відділення медичної роти бригади надає першу лікарську допомогу в червоній та жовтій зонах, пораненим військовим ЗСУ, а також цивільному населенню в Миколаївській області та евакуйовує їх для подальшого лікування у військовій шпиталь або в лікувальні установи міста Миколаїв.

До теми: Шведи передали вантажівку та медичну допомогу коломийській лікарні

 

Нагору