Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чи готовий Коломийський інститут до 1 вересня?

До нового навчального три тижні, а вступна кампанія в розпалі. Абітурієнти обирають свій шлях та спеціальність, а навчальні заклади готуються до прийому студентів. 

Чи готовий Коломийський навчально-науковий інститут до зустрічі із студентами та як просувається вступна кампанія-2022 дізнавався Інформатор у директора закладу Юрія Плекана.

Всі працівники інституту чекають на абітурієнтів, які щоденно заносять документи у виш, тому зустрічаємось з паном Юрієм прямо у кабінеті приймальної комісії.

До теми: Коломийські ерудити 2022: кращі результати з мультитесту серед наших випускників

Скільки абітурієнтів подало заявки на навчання у інститут?

Від початку вступної кампанії близько надійшло близько 90 заявок і на денну, і на заочну форми навчання.

Чи змінилась кількість абітурієнтів порівняно з минулим роком?

Змінилась. В першу чергу, це сталось через те, що результати НМТ прийшли вже після початку вступної кампанії. В перші дні ми отримували заявки від абітурієнтів, які подавали результати ЗНО минулих років, а також вступників з дипломами молодшого спеціаліста і бакалавра.

Де перевірити достовірність сертифікату мультитесту?

Які спеціальності є у Коломийському навчально-науковому інституті та на які з них було подано найбільше заявок?

Загалом є 4 спеціальності денної і заочної форми навчання: Початкова освіта, Середня освіта (Фізична культура), Середня освіта (Українська мова і література), Середня освіта (Історія), а також Психологія – лише заочна форма навчання.

Найбільше заявок було подано на освітні програми середня освіта фізична культура (особливо юнаки), середня освіта українська мова і література та на психологію.

Чи змінилась кількість державних місць порівняно з минулим роком?

Ліцензійний обсяг не змінився, а от фактичну кількість державних місць можна дізнатись вже після вступної кампанії, адже вона залежить від кількості абітурієнтів.

Яка форма навчання буде в інституті з 1 вересня? Яким чином її обирали?

Згідно з рішенням ректорату університету, 2-4 курси почнуть навчатися з 1 вересня 2022 року. 1 та 5 курси – з 15 вересня через затримку вступної кампанії. Форма навчання буде змішаною: лекції – онлайн, практичні заняття проходитимуть в корпусі. Попередньо проводили опитування серед студентів та працівників щодо форми.

Яку форму навчання обирали студенти та працівники?

В основному студенти надавали перевагу очному навчанню. Проте деякі з них, які перебувають наразі закордоном і їм зручніше вчитися онлайн. Інститут піде назустріч цим студентам: вони можуть оформити індивідуальний графік навчання.

Особисто я прихильник дистанційного навчання у період війни. Передовсім – це безпека студентів та працівників.

Чи є в інституті сховища? Який алгоритм дій при повітряній тривозі?

У нас немає укриття. В разі повітряної тривоги заняття буде припинено. Всі студенти та працівники мають перейти у підвальне приміщення Коломийського  індустріального педагогічного фахового коледжу, що знаходиться в кількох метрах від нашого інституту.

До теми: 64% батьків Прикарпаття проти очної форми навчання

Христина Бойчук

Нагору