Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Що бракує коломийським пісочницям

Солодке дитинство –  це коли щоразу з прогулянки приносиш пів капця піску додому. Це коли в ході розкопок знаходиш місяць тому заховану іграшку і це тішить, аж ну! Але не всі пісочниці Коломиї здатні приносити радість нашим малюками.

Інформатор пройшовся містом, щоб подивитися на стан пісочниць у Коломиї.

Перше, що кидається у вічі – всі вони не мають накриття, а тому дощ, опале листя, бруд і, чого вже приховувати, екскременти собак та котів – часті неприємності для малюків.

А крім того у спекотний день немає банальної тіні для дитини. Це, звісна річ, насторожує наших матусь.

Перші два місяці літа у найпопулярнішій пісочниці Коломиї – в міському парку – піску практично не було. Діти нагрібали щось звідусіль і тим собі розважалися.

Журналісти Інформатора звернулися прямо до міського голови з проханням вирішити цю проблему і врешті настала радість для малечі.

Але так є не всюди. Частіше всього комунальні служби не звертають уваги на такий “дріб’язок” самі. А тому без звернень жителів мікрорайону пісочниці так і стоять пусткою серед двору. Замість нього там ростуть бур’яни.

Так кілька років поспіль було на новому ігровому майданчику біля ліцею №8. Так досі є у дворі біля будинків на Коновальця, 19.

Мешканці багатоповерхівки на бульварі Лесі Українки не чекали допомоги влади – самі закупили пісок, до того ж не цей жовтий, а “правильний” – білий, сухий, дрібнесенький.

Проте рада на це є. Якщо у вашому дворику в жолобі пісочниці пусто, то дзвоніть в управління комунального господарства і вони підвезуть пісок для малят. Телефон – 03433 4-78-52.

Інформатор бажає коломийській дітворі море позитиву, допоки триває літо і в наших пісочницях не минається пісок.

 

Нагору