Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Цей день в календарі: яке свято 12 серпня?

Підкрався 224-день року та 170-й день війни з російськими загарбниками. 12 серпня свій день святкує молодь, слони, вінілові платівки та діти, які мають старшого і молодшого брата чи сестру.

Детальніше про сьогоднішню дату розповідає Інформатор.

12 серпня вшановують пам’ять апостолів Сили, Силуана, Андроніка та інших. Вони були апостолами від 70-ти. Сила та Силуан проповідували разом з апостолом Павлом. Пізніше Сила отримав престол єпископа в Коринфі, а Силуан став єпископом в Солуні. Кріскент проповідував Слово Боже в Галлії та Галатії, а пізніше його стратили за наказом імператора Траяна. Апостол Андронік – проповідував разом зі своєю помічницею. Апостол Епенет був єпископом в Карфагені.

Щороку цього дня іменини святкують Анатолій, Валентин, Герман, Іван, Лука, Максим, Павло, Ян, Ангеліна та Люція.

В Україні та світі відзначають День молоді. Раніше українці святкували День молоді в останню неділю червня. Проте минулого року Президента України підписав указ, щоб відзначати цей день разом з усім світом в Міжнародний день молоді. Це свято творчості й натхнення, енергії і запалу, пізнання і самоствердження, любові і романтики. Саме вони, сьогоднішні школярі, студенти, молоді робітники, підприємці, науковці, скоро будуть визначати шляхи розвитку країни.

Всесвітній день слонів. Вперше був відзначений в 2012 році. Ідея належить канадським кінематографістам Патриції Сімс, Майклу Кларку з Canazwest Pictures і Sivaporn Dardarananda, а також главі фонду по репродукції слонів в Таїланді. Слони – особлива частина нашої екосистеми, що грає свою роль нарівні з усіма тваринами дикої природи. Дослідження показали, що слони допомагають захистити здоров’я лісів у Африці, поширюючи насіння дерев.

День вінілових платівок. Організований некомерційною організацією США, що займається збором цих носіїв музики, культури і звуку, що ще збереглися. Вініл – це формат без втрат. Відбитки, зроблені прямо у майстрів, містять усі деталі, задумані художником. Саме тому вініл звучить краще, ніж цифровий формат. Походження вінілових платівок можна простежити до 19 століття. Доглянута платівка може бути відтворена понад 100 разів із незначним погіршенням чутного звуку. При правильному догляді той самий диск можна було грати багато сотень разів за все його життя. Проте запис, зіграний на погано настроєному устаткуванні, може бути знищено лише за одне обертання.

День середньої дитини. День середньої дитини дарує трохи заслуженої уваги і визнання всім середнім дітям в родині. Якщо ви батько трьох, то, ймовірно, знаєте що таке «синдром середньої дитини». Якщо ж ви виросли середньою дитиною в сім’ї, то знаєте що це таке, так би мовити, зсередини. Тому це дуже справедливо і доречно, що сьогодні ми вшановуємо і поміщаємо середню дитину в центр уваги. Насолоджуйтеся цим днем в повній мірі. Розкажіть світу про свою особливу та унікальну роль. Будьте трішки відвертішим, і нехай всі дізнаються, як це здорово – бути середньою дитиною

Прикмети:

  • Якщо в повітрі літає багато павутини, то серпень буде сонячним.
  • Душно і багато комах – до дощової погоди.
  • Іній на деревах – до хорошого врожаю озимих культур.
  • Якщо погода дощова, то дощі ще довго йтимуть.
  • Холодний день обіцяє похмуру, але суху погоду.

Знаменні дати: 

  • У 2000 році в Баренцевому морі затонув російський атомний підводний човен «Курськ». Всі члени екіпажу загинули.
  • У 1999 році в Україні вирішено закрити всі витверезники.
  • У 1962 році відправився в космос перший український космонавт Павло Попович.
  • У 1953 році Енн Девідсон стала першою жінкою, яка самостійно перепливла на яхті Атлантичний океан.
  • У 1953 році Радянський Союз на Семипалатинському полігоні зробив перше випробування водневої бомби.
  • У 1949 році підписано Женевську конвенцію про захист жертв війни.
  • У 1824 році Олександра Пушкіна вислали з Одеси до Михайлівського.
  • У 2016 році дослідники з Університетського коледжу Лондона розробили програмний алгоритм, здатний сканувати і копіювати майже будь-який почерк.

Нагору