Не знаєте, що приготувати з соковитих яблук? Пропонуємо вам неймовірно смачний пиріг, який легендарний шеф-кухар країни Євген Клопотенко присвятив ЗСУ.
Інформатор не зміг не поділитися з вами цим чудовим рецептом, який зобов’язаний приготувати і скуштувати кожен українець.
“Цей варіант знаменитого пирога ми вирішили присвятити Збройним Силам України, які відважно боронять нас від ворога. Всі українці та світ у захваті від їх точної роботи в районі Антонівського мосту, що на Херсонщині. Саме тому для нашого рецепта шарлотки ми вирішили взяти співзвучний сорт яблук – Антонівка, і запекти їх у ніжному тісті. Ми спеціально запекли шарлотку у формі для кексу, аби посередині була дірка, як символ влучності ЗСУ. Звісно, нічого спільного назва цього сорту з мостом на Херсонщині не має, але хто в темі, зрозуміє, що до чого. Тож не зволікайте і готуйте цей чудовий пиріг!”, — зазначає Євген Клопотенко.
Інгредієнти:
- 4 яблука сорту Антонівка
- 4 яйця
- 150 г цукру
- 160 г борошна (+1 ст. л. для «французької сорочки»)
- 20 г вершкового масла 82,5%
- 1 ч. л. кориці
Приготування:
- Ввімкніть духовку розігріватися до температури 180 градусів. Вбийте у миску 4 яйця та всипте 150 г цукру. Збивайте віничком до моменту, поки суміш не стане білішого кольору. Частинами додавайте у миску борошно та обережно перемішуйте силіконовою лопаткою. Всього вам знадобиться 160 г борошна.
- Помийте 4 яблука сорту Антонівка. Розріжте кожне навпіл та виріжте серцевину. Наріжте яблука скибочками приблизно однакової товщини. Викладіть у миску та притрусіть 1 ч. л. кориці, перемішайте.
- Обережно за допомогою лопатки вмішайте яблука у тісто. Намагайтеся зробити так, аби вони рівномірно розподілилися масою.
- Форму для випікання змастіть 20 г вершкового масла жирністю 82,5% та притрусіть 1 ст. л. борошна. Потрусіть форму з боку в бік, аби борошно розподілилося всією поверхнею, зробивши «французьку сорочку».
- Викладіть тісто з яблуками у форму. Ми використали форму для кексу діаметром 25 см. Поставте шарлотку у розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною паличкою або зубочисткою. За потреби трохи збільште час приготування.
- Готовій шарлотці дайте охолонути, лише після цього дістаньте з форми. Подавайте із кулькою пломбіру, за бажанням притрусіть цукровою пудрою та корицею.
Смачного!
Ровенчук Вікторія