Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Який сьогодні день? | 15 серпня

15 серпня – понеділок, 227 день року та 173 день повномасштабної війни рф проти України. Не забуваємо привітати з Днем ангела Стефана та Стефанію. Знаємо, що після євробачення 2022 року це ім’я стало дуже популярним на теренах нашої Батьківщини.

Більше про цей день розповість Інформатор.

Іменини також святкують: Василь, Іван, Кирило, Платон, Роман, Степан, Тарас, Федір.

Сьогодні святкує День народження  українська гімнастка, абсолютна чемпіонка Олімпійських ігор 1996 року в Атланті Лілія Подкопаєва.

Професійне свято відзначають археологи. У 2008 році президент України підписав указ, який офіційно закріпив цю дату за ними, адже їхня праця відіграє важливу роль, що формує та створює історію нашої країни. Перші археологічні розкопки датують ще 17 століттям, коли Петро Могила наказав розпочати розкопки зруйнованої монголо-татарами Десятинної церкви і відбудувати її.

Алло, алло!“, — саме так розпочинається майже кожна наша з вами розмова. Саме цього дня у 1877 році Томас Едісон вперше запропонував “Hello”, як варіант привітання, проте з часом воно перетворилося на “Алло”, яке ми привикли застосовувати у повсякденному житті.

Церква 15 серпня вшановує пам’ять святого Стефана – першого мученика, який був прихильником християнського вчення. Він проповідував віру Ісуса в Єрусалимі.

Цей день в історії

1385 рік — Кревська унія Польського королівства і Великого князівства Литовського.

1649 рік — під Зборовом козацька армія Богдана Хмельницького розбиває військо Речі Посполитої Яна ІІ Казимира.

1873 рік — відкривають рух поїздів по всій залізничній лінії Київ-Берестя довжиною 560 км.

1997 рік — в Україні засновано орден княгині Ольги.

До теми: Заходи Писанкової 15 серпня

Ровенчук Вікторія

Нагору