Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Канадійці передали рятувальникам Прикарпаття сучасне спорядження і готують навчання

Делегація канадської провінції Альберта відвідала рятувальників Прикарпаття. Організація «Допомога пожежникам України» майже 10 років співпрацює з українськими рятувальниками. За цей час вони надали понад 104 тони рятувальної та медичної допомоги. Цього разу теж приїхали не з пустими руками.

Повідомляє Інформатор з посиланням на допис ДСНС області.

15 серпня Івано-Франківськ з робочим візитом відвідала делегація з Канадської провінції Альберта, Кевін Ройл – Проєктний директор канадської некомерційної організації «Допомога пожежним України» ( Firefighter Aid Ukraine) та Віталій Мілентьєв – Президент Альбертсько-Української Комерційної Палати.

Наразі вони готують проєкт із 5-ти навчальних програм для українських підрозділів надзвичайних ситуацій їх канадськими колегами за різними напрямками.

Також канадські благодійники вручили гуманітарну допомогу рятувальникам Прикарпаття. Зокрема передали обладнання та спорядження для порятунку людей з-під завалів будівель, внаслідок дорожньо-транспортних пригод та дасть змогу піднімати великі будівельні конструкції, транспортні засоби, розрізати їх і діставати потерпілих. Також отримано обладнання, яке допоможе надавати допомогу на висоті, скелелазне спорядження, яке стане в нагоді у гірській місцевості.

До теми: Допомога з Канади для коломийських лікарень

Нагору