Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Неповторний жульєн з білих грибів: старовинний рецепт

Грибний сезон розпочався, а отже кожна добра господарочка підбирає новинки для своєї кулінарної книги, щоб здивувати свої рідних новим оригінальним смаколиком. 

Інформатор радить перевірений і досить легкий рецепт жульєна з білих грибів. За потреби пожна боровики замінити на печериці, лисички чи сироїжки.

Складові:

  • 3 великих білих гриба (це близько 250 г)
  • 1 цибулина
  • 3 ст. л. сметани 20%
  • 1 ст. л. борошна
  • 100 г сиру
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • сіль та перець

Рецепт приготування

Гриби помити й обсушити. Нарізати скибочками. Обсмажити на рослинній олії і дрібно нарізаною цибулею.

Сметану підігріти, посолити і додати борошно. Варити до загустіння.

Гриби викласти в форми, залити сметанним соусом.

Посипати тертим сиром.

Запекти в розігрітій до 200 градусів С духовці 7-10 хвилин.

Вуаля! Запашна поживна страва готова. Подавати радимо гарячою. До жульєна ідеально пасує біле вино.

До теми: Прості та смачні рецепти: як приготувати суп з лісовими грибами

 

Нагору