Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Іменинники, дати й прикмети 22 серпня

У понеділок, 22 серпня, маємо 234-й день року та 180-й день війни Росії проти України. Іменини сьогодні відзначають Дмитро, Леонтій, Антон, Олексій, Іван.

Інформатор традиційно розповідає про важливі події та дати цього дня.

22 серпня – Міжнародний день пам’яті жертв актів насильства на основі релігії або переконань. Дату встановила Генеральна Асамблея ООН, а всі держави підтвердили своє засудження терористичних актів, насильницьких дій, екстремізму, які, на жаль, і досі відбуваються у різних частинах світу. Люди потерпали і надалі потерпають лише тому, що належать до іншого віросповідання.

Також 22 серпня – День пам’яті працівників органів внутрішніх справ, які загинули при виконанні службових обов’язків. Подія відбувається щорічно від 1996 року. Урочисті заходи включають в себе пам’ятні реквієми, покладання квітів до меморіалів та відкриття нових пам’ятних плит тим людям, які віддали своє життя у боротьбі проти злочинності.

До теми: Які заходи відвідати 22 серпня у Коломиї?

А ще 22 серпня – Всесвітній день рослинного молока. Свято з’явилося зовсім нещодавно – 2017 року. Запропонували його у противагу Дню молока, підкреслити переваги та перспективи рослинного молока. Ідею створив захисник з прав тварин, співзасновник медіа-організації Plant Based News та видатний активіст Роббі Локі за участю Міжнародної організації з інформування про продукти харчування ProVeg.

isolated from the white background, some lively vegetarian and organic drinks, with coconut, soy and almonds, alternatives to animal milk

Яке сьогодні, 22 серпня, церковне свято

22 серпня в церковному календарі – день пам’яті апостола Матвія. Святий народився у Віфлеємі та з дитинства вивчав священні книги в Єрусалимі. Навчанням чоловіка керував Симеон Богоприємець. Все своє життя Матвій був доброчесним, багато молився. Коли Ісус Христос почав шукати учнів та проповідував, Матвій став одним з 70 менших апостолів, про яких розповідається у Єрусалимі.

В цей день народилися:

1760 рік — Папа Римський Лев XII;
1862 рік — французький композитор Клод Дебюссі;
1920 рік — американський письменник-фантаст Рей Бредбері.

Що не можна робити в цей день

Не варто дивитися на місяць.
Не потирайте руки.
22 серпня краще не носити металеві прикраси.

Народні прикмети і традиції на 22 серпня

  • дивилися, який сьогодні день: вітряний – буде холодна зима;
  • якщо 22 серпня негода – наступного року буде неврожай;
  • ранній іній означає хороший врожай наступного року;
  • видно на небі місяць досить чітко – кінець серпня буде спекотним.

Нагору