Інформатор Коломия

НОВИНИ

На західному кордоні затримали понад 100 контрабандистів, третина з них – з підробленими паспортами

На західному кордоні на межі України з Молдовою за тиждень 616 тисяч осіб перетнули кордон. Але в цей список не потрапили 102 правопорушників, які мали підроблені документи або займалися контрабандою.

Повідомляє Інформатор за даними прикордонної служби.

Зокрема прикордонники прозвітували, що припинили незаконне перевезення 1500 пачок цигарок. А 102 людини намагались нелегально перетнути кордон.

За спробу нелегального перетину державного кордону було затримано 102 особи.

39 з них намагались використати документи з ознаками підробки аби потрапити до суміжних країн через пункти пропуску.

Затриманих порушників було передано представникам національної поліції, відповідно до вимог чинного законодавства.

До теми: Два туристи з Чехії забрели з Румунії аж на Верховинщину

Загалом за минулий тиждень прикордонники викрили 94 спроби використання інших підроблених документів (довідок, посвідчень тощо).

Ще 63 особи спробували прокрастися через кодон зайцями – в обхід визначених пунктів пропуску. На них складено матеріали про адмінправопорушення та передано до суду. Санкції за ці дії передбачають накладення штрафу на суму до 8500 гривень або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

Крім того, зусиллями прикордонників за тиждень було припинено переміщення майже 1500 пачок сигарет, 100 ампул та 110 пачок препаратів, які містять наркотичні або психотропні речовини.

Вилучено 2 транспортні засоби.

У пунктах пропуску виявлено предметів та товарів, прихованих від прикордонно-митного контролю, на суму більше 1100000 гривень.

 

Нагору