Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Надійний сховок: Коломийський ліцей №9 показав свої укриття

У Коломийському ліцею №9 до нового навчального року підготувалися, як слід. Два укриття  стануть надійним прихистком для учнів старших та молодших класів. Проте рішення, чи відпускати дитину на очне навчання залишається за батьками.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Коломийський ліцей №9.

500 метрів квадратних в укритті для старшокласників на вул. Драгоманова та 300 метрів квадратних орендованого приміщення для потреб учнів молодших класів уже готові. Тут багато простору, є медикаменти, запаси води, обладнані санвузли та зони для розміщення.

Нагадаємо, на такі потреби з міського бюджету виділили 1 млн 100 тис грн. Ці кошти були направлені на закупівлю будівельних матеріалів. Роботи ж виконувалися “господарським методом”: до робіт були залучені батьки та колектив освітніх закладів.

Проте це не означає, що тепер всі ліцеїсти мусять вийти на офлайн-навання.

“Навіть якщо в школі обладнано укриття на випадок повітряної тривоги, здобувачі освіти можуть перейти на зручну для них форму навчання, зокрема дистанційну. Це логічний вибір в умовах воєнного стану і природня альтернатива очному навчанню для тих, хто відчуває побоювання і небажання відправляти дітей до школи в новому навчальному році”, – зазначають на сторінці ліцею.

До теми: Новинки 1 вересня: на місяць довше вчитися і 4 форми навчання на вибір батьків

 

Нагору