Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Знайти найкрасивішого гриба: батл розпочато

Дощовий тиждень – це не просто благодать для тих, хто терпіти не може спеки. Це ще й сигнал росту для грибів. Сироїжки, боровики, підосичники, білі гриби… Їх у Карпатах чимало, але треба знати місця.

Інформатор скористався післядощовою можливістю вирушити на пошуки грибів та підготував для вас фоторепортаж та кілька особистих порад.

Перша з них – йти в місця, про які ніхто не знає. Вони можуть бути далеко від головної стежки, але це того вартує.

До теми: 7-кілограмового гриба знайшли поблизу Шешор

Друга порада – не вирізайте грибницю. Після наступного тривалого дощу гарантуємо, що саме на цьому місці ви знайдете не одного красеня. І одразу очищайте їх від землі.

Третя порада – корисніше збирати гриби не у поліетиленовий пакет, а у кошик. Це дасть змогу уникнути токсичного проникнення хімікатів у гриб.

“Стріляні вовки” цієї справи радять не збирати за один раз занадто багато грибів: вони швидко псуються. І вийде так, як у тій приказці: “і сам не гам, і другому не дам”.

Далі скажемо не пораду, а аксіому – збирайте лише відомі гриби. Не надто цікава перспектива відлежуватись у лікарні з отруєнням замість прогулянки пахучим лісом.

Бажаємо з користю провести час та насушити перед зимою грибочків, аби у снігову погоду згадувати прекрасні літні ранки сам-на-сам з природою.

Христина Бойчук

Нагору