Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Що святкуємо 27 серпня?

27 серпня, субота. 239-й день року, 185-й день війни Росії проти України. Сьогодні Україна та світ святкують багато офіційних та неофіційних свят. Сьогодні свій день народження святкує один з найвизначніших письменників України – Іван Франко.

Інформатор традиційно розкаже, кого сьогодні потрібно привітати, чи самому відсвятувати.

Святкують іменини:  Аркадій, Олексій, Олександр, Василь, Євдокій, Володимир, Микола, Матвій, Федір, Єва.

Сьогодні в Україні – День авіації. Заснували це свято 16 серпня 1993 року за наказом першого президента Леоніда Кравчука. Тож не забудьте привітати цивільних та військових пілотів, а також всіх, хто причетний до авіації.

27 серпня – День далекобійника. Це не є офіційне свято, але це не відміняє того, що потрібно привітати водіїв вантажівок з їхнім професійним святом. Також 27 серпня -Всесвітній день прощення. Тож не забудьте сьогодні відпустити всі образи на рідних, друзів чи знайомих.

У світі святкують Міжнародну ніч кажанів. Розпочали це робити 1997 року, коли люди почали зважити на проблеми цих ссавців.

Міжнародний день лотереї. Спробуйте свої сили, та пам’ятайте, що азартні ігри викликають залежність!

Сьогодні День Українського сала. Це національний продукт, без якого не уявляє себе жоден українець, якщо й уявляє, то скоріше за все не куштував доброго. інформатор поділиться рецептом, читайте згодом. А ще сало містить багато вітамінів (A, D, E, F).

27 серпня – Міжнародний день боксу. Україна багата на спортсменів цього виду спорту, і дуже ними пишається.

Церква сьогодні вшановує пам’ять Теодосія Печерського. Місце його поховання знайшов Нестор Літописець, його нетлінні мощі були перенесені до Успенського храму лаври.

Також сьогодні народилися:

  • 1902 рік – український письменник Юрій Яновський.
  • 1941 рік – український актор театру і кіно Богдан Ступка.
  • 1983 рік – українська співачка кримськотатарського та вірменського походження, переможниця Євробачення-2016 та народна артистка України – Джамала.

Цей день в історії:

  • 1938 рік — в Римі відбувається Другий Великий Збір Українських Націоналістів, який офіційно затверджує Андрія Мельника на посаді голови Проводу Українських Націоналістів (лідера ОУН);
  • 1939 рік — відбувається перший у світі політ реактивного літака;
  • 1955 рік — виходить перше видання Книги рекордів Гіннеса;
  • 1977 рік — на Чорнобильській АЕС запускають в дію 1-й енергоблок;
  • 1991 рік — Молдова проголошує незалежність.

До теми: Кілька варіантів проведення суботнього дозвілля у Коломиї

Нагору