Вчора, 27 серпня, 7 туристів з Києва госпіталізували до Яремчанської міської лікарні із скаргами на загальну слабкість, блювоту, болі в животі, діарею, підвищення температури тіла до 38-39º С. Медики діагностували у них харчове отруєння.
Повідомляє Інформатор.
Так, 9 туристів відпочивали в приватному котеджі “Сімка”, що в селі Микуличин. Приїхали вони сюди ще 25 серпня. Проживаючи в котеджі, кияни готували їжу самі. Вони посмажили собі шашлик. З’ясувалося, що він зберігався без відповідних температурних умов. І ввечері 26 серпня семеро з дев’яти туристів відчули погіршення самопочуття. А вже наступного дня опинилися в лікарні. Наразі їх стан – середнього ступеня важкості.
В даний час триває санітарно-епідеміологічне обстеження осередку гострої кишкової інфекції.
Головне управління Держпродспоживслужби в області нагадує прикарпатцям, що треба та НЕ треба робити, аби запобігти інфекційним захворювань та харчовим отруєнням:
- не вживайте продуктів і напоїв, якщо хоча б трішки сумніваєтесь в їх якісності;
- зберігайте продукти харчування тільки у спосіб, зазначений на упаковці, та у встановлений термін;
- не купуйте продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
- не готуйте страви із запасом;
- приготовлені страви бажано вживати відразу, а у разі повторного споживання, вони мають проходити вторинну термічну обробку;
- зберігайте приготовлені страви без холодильника не більше 2 годин;
- не беріть у дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, які потребують охолодженого зберігання).
До теми: Понад вечір 27 серпня у Карпатах заблукали туристи
Ольга Пукавчук