Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Сотні коломиян прийшли на щорічну прощу до Зарваниці

Кожного року за кілька днів перед святом Успіння Пресвятої Богородиці вірні та священнослужителі  Коломийської єпархії відправляються на Всеукраїнську прощу до Зарваниці. Цей рік – не виключення. Прочани здолали десятки кілометрів, щоб попросити у Матері Божої миру для нашої України.

Передає Інформатор.

27 серпня у Марійському духовному центрі “Зарваниця” щорічна велелюдна проща розпочалася із Вечірньої. Після цього, владика Теодор Мартинюк, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський, звершив Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні із численним духовенством Коломийської єпархії.

Потім паломники відправилися від парафіяльного храму до чудотворного джерела. Там відбулося посвячення води. На чудотворному місці віряни й духовенство, помолились Молебень до Пресвятої Богородиці.

“Бо сьогодні кожне людське серце підносить свої молитви до Матері Божої з одним-єдиним проханням: проханням миру та швидкої перемоги у цій кровопролитній війні, яка забрала так багато вірних, відданих та мужніх синів та дочок українського народу. Бо тільки лагідне, материнське Маріїне серце зможе випросити у Свого Сина такого бажаного для нас миру”, – йдеться на сайті Коломийської єпархії УГКЦ.

До теми: Молитви війни і чи можливе прощення | Бесіда з отцем Романом Малярчуком

Також ми публікували: Розмова з священником. Отець Михайло Дзюба про війну

Ольга Пукавчук

Нагору