Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Нещасливий світлофор на вулиці Мазепи

Отак їдете собі автівкою по Коломиї, під’їжджаєте на перехресті до світлофора, а його там немає. Точніше він ніби є, але непрацюючий та ще й примотаний до стовпа скотчем. Такий світлофор можна зустріти на перехресті вулиць Івана Мазепи та Лесі Українки.

Інформатор продовжує піднімати актуальні проблеми міста та шукати їх вирішення.

Пошкоджений світлофор мав би показувати сигнали для водіїв, котрі виїжджають з бульвару Лесі Українки. Він розташований через дорогу і є дублюючим, якщо керманичу не видно основний світлофор.

Але минулого тижня хтось збив сигнальний ліхтар. А без нього водіям тепер складніше виїжджати на вулицю Мазепи. Працівники сусідніх магазинів розповіли, що це вже не перший випадок.

Справа в тому, що тут часто паркують автомобілі чи фури. І коли водії здають назад, то просто не пам’ятають про цей світлофор і збивають його.

До теми: У Коломиї з люків стирчать гілляки

Директор приватного підприємства “Маестро М”, яке обслуговує всі світлофори в Коломиї, Ярослав Мочернюк підтвердив, що в стовп з світлофором на цьому місці в’їжджали щонайменше три рази. Проте водія, котрий збив його кілька днів тому, вже знайшли. Винуватця зобов’язали відшкодувати всі збитки.

За словами пана Ярослава, світлофор відремонтують завтра-післязавтра. Адже запчастини до нього передають поштою.

Ми запитали, чи можна перенести сигнальний ліхтар на кілька метрів, щоб запобігти таким ситуаціям. Директор відповів, що це питання вже піднімалося, але така процедура дуже дорога. Вона обійдеться місту в більше 20 тисяч гривень. Якщо ж кошти виділять, то світлофор обов’язково перенесуть.

Читайте також: Мешканці Старицького без надії сподіваються на ремонт дороги і шукають, куди зник щебінь

Ольга Пукавчук

Нагору