Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Свята та іменини 30 серпня

Не багатий передостанній день літа на свята та визначні події. Але з іменинами можете привітати Олексія, Павла, Пилипа, Маргариту, Розу.​

Що ще святкуємо 30 серпня розповість Інформатор.

Міжнародний день жертв насильницьких зникнень. Ця глобальна проблема виникла не сьогодні, але сьогодні вже можна і потрібно її вирішувати. Цивілізований світ і подібні злочини – не мають нічого спільного. Нагадаємо, що особлива увага повинна приділятися конкретним групам людей, які найбільш уразливі що до актів насильницьких зникнень – це діти та люди з обмеженими можливостями. Практика показує , що багато проблем цілком успішно можна вирішувати об’єднуючи зусилля в одному напрямку. Будемо сподіватися, що подолання цієї проблеми і ця боротьба стане успішною. У новому тисячолітті насильницькі зникнення стали часто використовувати в якості агресивної стратегії спрямованої на поширення терору і почуття незахищеності в суспільстві. Протидіючи цим негативним тенденціям міжнародне співтовариство, за активної підтримки Організації Об’єднаних націй, вживає низку заходів, які знаходять своє відображення як у чисто практичній площині, так і на міжнародному законодавчому рівні.

День Франкенштейна. Головна дійова особа роману Мері Шеллі «Франкенштейн, або Сучасний Прометей», а також персонаж безлічі книжкових, драматичних і кінематографічних адаптацій його сюжету. Мері Шеллі народилася 30 серпня 1797 року. 30 серпня також було днем народження 1400 року Влада II Дракула, батька Влада Цепеша, якого багато хто вважає джерелом натхнення для Дракули. 30 серпня – День Франкенштейна, який багато хто відзначає як день, присвячений всьому, що пов’язано зі створенням монстра Мері Шеллі.

День Слінки. Іграшка-пружина, створена в 1943 році в США Річардом Джеймсом спочатку з металу чорного кольору, також відома під назвою «Андамане» – вміє «крокувати» вниз по сходах. Названа іграшка Слінки (що означає «гладка і витончена») після того, як знайшли це слово в словнику і вирішили, що воно точно описує звук металевої пружини, що розширюється і стискається.

Національний день смажених на вогні маршмеллоу. Проводиться в США. Ці серпневі заходи у третьої декаді місяця мають традиційний щорічний характер.

30 серпня вшановуємо пам’ять мученика Мирона. Він був пресвітером у Греції в III столітті. Відрізнявся лагідним ставленням до людей, однак також був дуже мужнім. Одного разу на Різдво його схопив місцевий правитель Антипатр. Святого піддали страшним катуванням, повісили та стругали його тіло ножами. Потім кинули до розжареної печі, але Господь вберіг мученика.

Прикмети

  • Гарна погода в цей день обіцяє ранню весну.
  • Якщо птахи вже полетіли на південь – скоро буде похолодання.
  • Туман і роса вранці – до гарної погоди.
  • Хмарний захід – найближчими днями буде негода.

Нагору