Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Свята, іменинники й дати 31 серпня

31 серпня 2022 року – середа. 189-й день війни Росії проти України. 243-й день року. Останній день літа. Іменини нині мають Георгій, Григорій, Євгеній, Єміліан, Лев, Іларіон, Лука, Діонісій, Михайло, Макарій, Христофор, Варнава. 

Інформатор традиційно зібрав для вас події, дати та свята цього дня.

31 серпня – Міжнародний день поінформованності про передозування. Створили його ще 2001 року. Головна його мета – привернути увагу суспільства до актуальності цієї проблеми. Символ кампанії – срібна стрічка.

Також 31 серпня – День їжі на свіжому повітрі в США. Обрали дату не випадково, адже це останній день літа. Хоч погода ще стоїть тепла та сонячна, однак всім зрозуміло, що скоро доведеться попрощатися з літом.

А ще 31 серпня – День визнання франшизи. Головна мета цього свята – підвищити обізнанність покупців про придбання товарів в магазинах франшиз. Особливий день створили 2011 року. До нього приурочили багато акцій, знижок та розпродажів.

31 серпня – Всесвітній день блогу. Хоч історія блоггінгу коротка, але сьогодні блоги стали невід’ємною частиною онлайн культури. Заснували подію 2005 року, а дату обрали на честь того, що її векторна ілюстрація у форматі eps8 має вигляд слова “blog” (“блог” з англійської мови).

31 серпня в церковному календарі – день пам’яті мучеників Флора та Лавра. Вони були християнськими мучениками, які жили у Візантії в II столітті. Працювали вони каменотесами, а їхніми вчителями в цій справі були християни Прокл і Максим, від яких вони також дізналися все про Господа. Якось послав їх правитель до сусідньої області, щоб вони там спорудили язичницький храм. Святі працювали, але самі жили в молитвах, а зароблені гроші віддавали біднякам. Після закінчення будівництва вони, разом з іншими християнами, розтрощили в будівлі язичницькі ідоли, а замість них поставили хрест. Через це мучеників кинули в колодязь і присипали зверху землею.

 

Нагору