Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Як виглядає одне з укриттів коломийської багатоповерхівки

Під час повітряної тривоги 31 серпня журналісти Інформатора вирішили зайти в укриття на вулиці Січових Стрільців в Коломиї. Але справа ця виявилась не з приємних.

Найперше мусимо зазначити, що в в цьому 9-поверховому будинку проживає сотні людей. Ніхто з мешканців під час тривоги не спустився в укриття. І згодом ми з’ясували чому.

Рухаючись за вказівниками ми підійшли до укриття в кутовому під’їзді. Вже на сходах стало ясно, що прибирати тут ніхто й не збирався: купи сміття так і лежали нагромаджені під металевими дверима. Сам же вхід в укриття виявився зачинений.

Тоді журналісти за підказкою місцевих мешканців відправились у інше укриття. В цей час діти мирно гралися в дворі, не зважаючи на тривогу.

Друге укриття було відчинене. Проте безлад і сморід, що тут панує не дозволяє використовувати це підвальне приміщення для прихистку. Зі стелі звисають дроти та інша комунікації. В одній із кімнат горіло світло і працював блок від промислового кондиціонера, виведений просто всередину приміщення. З нього дуло гарячим повітрям.

Під ногами – будівельне сміття. Повсюди безлад і сморід каналізації. Не дивно, що мешканці будинку не спішать тут сховатися під час повітряної тривоги.

Відтак звертаємось до влади міста, а зокрема відділу цивільного захисту та міського голови Богдана Станіславського, а також до голови ОСББ із закликом привести до ладу ці підвали. Адже сьогодні ніхто з нас не має стійкого переконання, що це укриття не знадобиться.

Наталка Сандецька

Нагору