Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Освіта – це також про свободу

Наші вчителі не мають права на страх. Сьогодні на їхню долю випала велика відповідальність за безпеку дітей. Вчити попри все, вчити за будь-яких умов, вчити з думкою про майбутнє.

Інформатор вітає педагогів, учнів та студентів із Днем знань. Лупайте сю скалу, ставайте сильнішими, кращими, мудрішими.

Після піврічної паузи наші діти знову повернулися у свої класи й аудиторії. Бо життя триває і Україна потребує сильних та мудрих. Ми ж бачимо, що відбувається з народом, який перестає думати критично. Вони виправдовують насилля, вони аплодують війні, зловтішаються смерті й вимагають крові в ім’я вигаданих ідей.

До теми: Що має бути у тривожному наплічнику школяра

Україні ніколи такими не були. Бо правда не має відтінків, бо за свою історію Незалежності  ми не зазіхали на чуже, а щодо наших навіжених сусідів мали тільки одне прохання: відчепіться.

Хай нашим учням судилося стати свідками війни, вони зростають у цих подіях, а тому ніколи не стануть рабами пропаганди. І якісна освіта ї в тому допоможе, адже наука – це також свобода.

Знання роблять нас вільними, а разом з тим відповідальними. Розумну людину важко здурити, а тому за кожне прийняте рішення доводиться відповідати перед собою.

Наталка Сандецька

Нагору