Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Цікаві свята та історичні дати 2 вересня

На календарі уже 2 вересня. Ця дата відома багатьом, адже саме цього дня у світі відзначають День закінчення Другої світової війни. Окрім цього, є ще іменини та свята, варті уваги.

Детальніше про 2 вересня розповість Інформатор.

В церковному календарі сьогодні – день пророка Самуїла. Він був біблійним пророком, останнім і найвідомішим з суддів ізраїльських. Жив більш, ніж за 1000 років до Різдва Христового, його ім’я на івриті – Шмуль – “почутий Богом”. Святого Самуїла на Русі вважали покровителем чоловіків, тому сьогодні вшановували представників сильної статі.

2 вересня з Днем Ангела привітайте власників імен: Олександр, Віктор, Володимир, Іван, Максим, Микола, Тимофій, Федір.

В Україні цього дня – День нотаріату. Враховуючи значення нотаріальної діяльності в розбудові правової держави, яку представляє молода суверенна Україна, а так же активне сприяння громадянам, установам, організаціям і підприємствам у здійсненні їх законних прав та захисту їх законних інтересів, на підтримку ініціатив Української нотаріальної палати та Міністерства юстиції України, 22-го лютого 2010-го року, було встановлено нове професійне свято під назвою «День нотаріату», яке тепер щорічно відзначається 2-го вересня. Сьогодні привітайте всіх нотаріусів та їх помічників.

День “Поглянь ще раз”. Плануєте викинути старі речі? Подумайте ще раз, може серед них є те, що можна було б пожертвувати на благодійність або подарувати друзям. Ці вересневі заходи у першій декаді місяця мають традиційний щорічний характер.

День закінчення Другої світової війни. Офіційна і загальновизнана дата завершення Другої світової війни – 2-е вересня 1945-го року. У цей день рівно у 9-й годині і 2 хвилини (за токійським часом) був підписаний формальний акт про беззастережну капітуляцію останнього активного союзника фашистської Німеччини – Японії.

Прикмети:

  • Багато горобини — восени будуть часто йти дощі.
  • У лісі мало грибів, взимку буде багато снігу.
  • Листя папороті закручується вниз, то попереду ясні дні.
  • Летять журавлі низько на теплу зиму, високо — на холодну.

Нагору