Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Прикарпатті попався черговий шахрай, який продавав речі в соцмережі

Молодий прикарпатець продавав неіснуючий одяг та взуття через соцмережу. Після отримання передоплати, він ніякі замовлення не відправляв та переставав виходити на зв’язок з клієнтами.

Довідався Інформатор на сторінці поліції.

Аферистом виявився 27-річний мешканець Івано-Франківська. Впродовж двох останніх років він поширював в одній із соціальних мереж інформацію про продаж одягу та взуття, яких не існувало. За товар клієнти надсилали шахраю передплату на картку. Після цього молодик блокував номера клієнтів та більше не виходив на зв’язок. На такій шахрайській схемі він заробив більше 30 тисяч гривень.  

Обшукавши домівку, де проживав франківець, правоохоронці вилучили мобільні телефони, банківські картки, чорнові записи та інші речові докази його злочинної діяльності.

Аферисту повідомлено про підозру у скоєнні злочинів. Йому загрожує максимальне покарання до восьми років позбавлення волі.

Також поліція встановлює інших потерпілих від дій зловмисника та його причетність до скоєння аналогічних правопорушень.

Правоохоронці вкотре нагадують, щоб прикарпатці були пильними, здійснюючи покупки через Інтернет. Не надсилайте передоплату неперевіреним продавцям. Якщо вас ошукали, то якнайшвидше телефонуйте на лінію 102.

До слова, на Івано-Франківщині шахрайка масштабно ошукала довірливих інтернет-покупців.

Ольга Пукавчук

Нагору