Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

В Україні тестуватимуть нову систему оповіщення про загрози для населення

7 вересня ДСНС разом із мобільними операторами у тестовому режимі випробують нову систему оповіщення населення про надзвичайні ситуації.

Детальніше розкаже Інформатор посилаючись на ДСНС.

Вже зовсім скоро у Івано-Франківській, Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Кіровоградській, Київській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях та м. Києві завдяки технології Cell Broadcast тестуватиметься оперативне інформування населення про надзвичайні ситуації.

Нова система оперативного інформування використовує технологію Cell Broadcast,  яка має значні переваги над SMS-інформуванням:

– повідомлення передаються набагато швидше;

– повідомлення надходитимуть абонентам мобільних операторів, які перебувають у радіусі дії обраних базових станцій мобільного зв’язку. Тобто ДСНС може відправляти інформацію жителям конкретного населеного пункту, області або по всій Україні, в залежності від ситуації;

– звуковий сигнал про надходження повідомлення буде навіть у тому випадку, якщо звук на телефоні вимкнений, щоб на сповіщення обов’язково звернули увагу та реагували відповідно до інструкцій та порад щодо дій у різних загрозах.

Старі телефони, які випущені до 2019 року, можуть на жаль не підтримувати дану функцію.

До теми: Оновлені сигнали повітряної тривоги

Вікторія Ровенчук

Нагору