Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Історії державного прапора на тимчасово окупованих територіях

Пройшов вже 31 рік, як синьо-жовтий стяг замайорів над Верховною Радою України. 4 вересня 1991 року це була маленька-велика перемога. Українці змогли відчути ковток незалежності, надії та перемоги на радянським союзом.

Інформатор вирішив зібрати підбірку історій про те, як державний прапор України попри заборону піднімався над тимчасово окупованими територіями.

Українці продовжують проявляти сміливість, вони не бояться отримати покарання. Попри все шанують державні символи та доказують на діях, що Україна там, де визначені її кордони ще у 1991 році.

Маріуполь

У серпні маріуполець вийшов на дах будинку окупованого міста та на фоні зруйнованих росіянами будинків розгорнув синьо-жовтий прапор, на якому написано: “Маріуполь – це Україна”. Також на стягу можна прочитати куплет з Державного Гімну. Про це повідомила Маріупольська міська рада.

Крим

У тимчасово окупованому Криму у День національного прапора України місцеві жителі запустили  в небо сині та жовті повітряні кульки.

“Крим. Реалії”

Авдіївка

В Авдіївці у небо запустили український прапор. Його захисники прикріпили до повітряних кульок.

острів Зміїний

У липні Військові Збройних Сил України висадилися на покинутий росіянами, український острів у Чорному морі та встановили Державний прапор.

Херсонщина

У День прапора України жителі змогли продемонструвати свою проукраїнську позицію. Зокрема, у Таврійську, Каховці, Новій Каховці з’явились листівки з привітанням від “Народного спротиву України”. А у Херсоні один із пам’ятників було огорнуто у прапор України”.

Синьо-жовті стрічки на Херсонщині, Фото Сергія Хланя

До теми: Над Коломиєю майорять синьо-жовті прапори | Підбірка фото

Вікторія Ровенчук

Нагору