Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Яблукам місце у штруделі: рецепт від Клопотенка

Яблука нині найкращі: соковиті, достиглі, хрумкі. То чому б не потішити себе і близьких віденським штруделем із продуктів, які є в кожного вдома.

Інформатор турбується про ваш гарний настрій цього недільного вечора і ділиться перевіреним рецептом відомого кулінара.

Порції: 3

Час підготовки: 25 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Інгредієнти на 3 штруделя:

  1. 12 аркушів тіста філо
  2. 6 яблук ½ лимона (сік і цедра)
  3. 5 ст. л. сухарів
  4. 8 ст. л. маку
  5. 200 г вершкового масла
  6. 5 ст. л. цукру
  7. 1 пакетик ванільного цукру.

Покроковий рецепт приготування штруделя

Помийте 6 яблук, видаліть серцевини і наріжте їх кубиками зі стороною приблизно 1,5 см.

Перекладіть нарізані яблука в миску і додайте 8 ст. л. маку.

Натріть на дрібній тертці цедру ½ лимона і додайте в миску з яблуками, туди ж вичавіть сік.

Додайте в миску до яблук з маком 5 ст. л. цукру та пакетик ванільного цукру.

Якщо у вас дуже солодкі яблука, використовуйте трохи менше цукру, орієнтуйтеся на свій смак.

Всипте в миску 5 ст. л. сухарів. Під час випікання яблука почнуть виділяти сік, тому ми додаємо сухарі, щоб вони увібрали зайву рідину і штрудель не був вологим.

Розтопіть в каструльці 200 г вершкового масла. Попередньо дістаньте з морозилки упаковку тіста філо. Для одного штруделя потрібно 4 листа тіста.

Викладайте на робочу поверхню по одному листу, змащуючи кожен з них розтопленим вершковим маслом за допомогою кулінарного пензлика.

Викладіть яблучну начинку на тісто так, щоб по краях залишалося вільне тісто і було зручно загортати штрудель. Загорніть тісто спочатку з боку країв, а потім підгорніть знизу і загорніть у рулет. Таким самим чином сформуйте й інші два штруделя.

Викладіть всі штруделі на деко, застелене пергаментом, швом униз. Змастіть зверху вершковим маслом. Випікайте на середньому рівні духовки за температури 190 градусів 30 хвилин. Я ж у своїй духовці використовував спеціальний режим штрудель.

До теми: Шарлотка «Антонівський міст» від провідного шеф-кухаря країни

Нагору