Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

6 вересня: який сьогодні день

На календарі вже 6 вересня. Цього дня маємо нагоду привітати адміністраторів ЦНАПу, поборотися з прокрастинацією та почитати книгу.

Які свята відзначаємо сьогодні – пише Інформатор.

День адміністратора центру надання адміністративних послуг в Україні. 26 травня 2021 року Кабінет міністрів України схвалив запровадження нового професійного свята – Дня адміністратора центру надання адміністративних послуг. Його наразі відзначають щороку 6 вересня. Не забудьте привітати працівників ЦНАПу.

День боротьби з прокрастинацією. Кожен з нас час від часу стикається зі справами, які не хочеться виконувати. Наприклад, поприбирати в будинку чи відвідати лікаря для планового огляду. Неприємні, але потрібні речі люди часто відкладають “на потім”. І таке зволікання часто стає звичкою. Це зовсім не нова проблема. Навіть античні філософи приділяли їй чимало уваги. Сьогодні вона називається прокрастинацією. Це слово з’явилося в Оксфордському словнику 1548 року.

День читання книг. Не варто плутати його з Всесвітнім днем книги чи Всесвітнім днем читання вголос. Свято створено, зокрема, щоб підбадьорити тих, хто любить читати, чи нагадати тим, кому такий процес зовсім не потрібний, що читання існує.

6 вересня вшановують пам’ять священномученика Євтихія. Він був учнем та послідовником апостолів Павла та Івана Богослова. Народився в невеликому фрігійському поселені Севастія. Його батько Олександр був воїном, а мати Сінесія – донькою священника. Саме дід виховував Євтихія та навчав грамоти згідно з християнськими догмами.

Сьогодні іменини відзначають власники таких імен: Арсен, Георгій, Петро, Євген.

Прикмети:

  • Якщо на Євтихія вітру немає, то, згідно з прикметами, лляне насіння на корені буде.
  • Дощ 6 вересня віщує хороший врожай наступного року і суху осінь.
  • Синиця кричить 6 вересня – скоро прийде справжня осінь з дощами та холодною погодою.
  • Дощ у цей день – до сухої осені та гарного врожаю в наступному році.
  • Чорні хмари сонце закрили – до похолодання.
  • Сильний вітер 6 вересня – до нещастя.
  • Людям, які в цей день будуть багато працювати або перебувати в місцях великого скупчення людей, варто одягнути льняне. Цей матеріал має позитивну енергію і допоможе швидше відновити сили.
  • Побачити червону квітку в лісі або мандрівний вогник – до біди.
  • Якщо хвора людина в цей день уві сні побачить покійних родичів, то незабаром вона теж помре.
  • Обпектися або порізатися 6 вересня – до неприємностей.

Ольга Пукавчук

Нагору