Інформатор Коломия

ВЛАДА

Не нічийне, але занедбане: як виглядають майже 2000 м² укриттів на вул. Січових Стрільців у Коломиї

Тут могли б знайти прихисток біля 3 тисяч коломиян. Натомість місцеві мешканці самотужки розчищали підвали, доки вистачило сил. Укриття на Січових Стрільців, 23 знаходиться на балансі міста, але от навести тут лад владі ніяк “руки не доходять”.

Після першого візиту Інформатора в це укриття до голови ОСББ Алли Вітрової дзвонили з претензіями, а  тому жінка вирішила зібрати представників влади і преси, щоб усе показати і пояснити.

Виявилось, що це велетенське підземне приміщення не належить мешканцям Січових Стрільців, 23.

Воно досі на балансі міста, – каже голова ОСББ пані Алла.

У підвалі декотрі кімнати досі завалені будівельними відходами. Прохід час до часу перетинають стічні труби. Освітлення зробили мешканці власними силами.

На звернення до міської ради та її структурних підрозділів – якісь розмиті відписки.

Але якби це укриття привели до ладу, то прихисток тут би знайшли і мешканці мікрорайону, і школярі з ліцею №10, які наразі під час тривоги йдуть у підвал бару на вулиці Січових Стрільців.

Але це не найгірше.

Це укриття сполучене з невеликим підвалом, закріпленим за будинком. Проте мешканці вже давно не мали можливості ним розпоряджатися.

ЖЕК передав його в оренду КП “Вербиченька”, яке займалося вимочуванням лози для плетіння. Комунальне підприємство з’їхало кілька років тому, залишивши по собі тонни сміття. Підвал заполонила пліснява і щурі.

До теми: Як виглядає укриття гімназії №6 в Коломиї

Мешканці будинку на початку війни своїми руками прибрали відходи, висота яких сягала пів метра.

Вхід у це укриття заклали дверима. Проте вони не відчиняються, просто висять на завісах і замку. А тому мешканцям сусідніх багатоповерхівок доведеться витратити на 3-4 хвилини більше, щоб потрапити в укриття.

Зрештою, ніхто з місцевих мешканців у підвал не квапиться.

І на те є вагома причина. Слова зайві. Ви все зрозумієте по фото.

 

 

 

 

 

 

 

Нагору