Інформатор Коломия

ГРОШІ

Шахраї взялись за аграріїв – нові схеми видурювання грошей

Стало відомо, що українські аграрії почали отримувати фіктивні листи від імені Мінаграрної політики. В них йдеться про грантові програми, для участі в яких потрібно переводити кошти на шахрайські рахунки.

Міністерство закликає аграріїв не вестися на такі пропозиції, повідомляє Інформатор.

У офіційному зверненні наголошують, аби взяти участь в усіх державних програмах, аграрії мають реєструватися лише через додаток «Дія» та Державний аграрний реєстр (ДАР). Жодних особистих листів Мінагрополітики з пропозицією взяти участь у тій чи іншій програмі нікому не надсилає.

Перелік офіційних програм для аграріїв:

1. Проект урядової програми «єРобота» щодо розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства  та тепличного господарства.

З вичерпною інформацією щодо умов та правил подачі заявки для отримання гранту на сад можна ознайомитися – тут; гранту на теплиці – тут.

2. Також до 15 листопада 2022 року аграрії можуть подаватися в Державному аграрному реєстрі на дві програми з держпідтримки: виплату на гектар землі та на дотацію за утримання корів. Покрокова інструкція з реєстрації та користування платформою ДАР — за посиланням.

До теми: Обережно! Шахраї | яким сторінкам у соцмережах не можна довіряти?

Христина Бойчук

Нагору