Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Для кого Кабмін продовжив відстрочку від мобілізації?

У березні-квітні Міністерство економіки надавало відстрочки військовозобов’язаним, які працюють в установах, підприємствах та організаціях. Вони передбачали звільнення від мобілізації на 6 місяців. У вересні-жовтні термін дії спливає, а тому Кабмін прийняв рішення продовжити відстрочку ще на 2 місяці.

Пише Інформатор з посиланням на Мінекономіки України.

Аби перемогти агресора, потрібно підтримувати стабільність у тилу. Через те, що зараз спливає термін дії відстрочок від мобілізації, існує ймовірність дестабілізації ефективної роботи державного та економічного сектору.

“Сьогоднішнє рішення Уряду дозволяє забезпечити сталу та ефективну роботу органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств та організацій, які нині працюють на перемогу в тилу”, – наголосила Юлія Свириденко.

Важливо додати, що таке рішення Міністерство економіки може прийняти лише один раз.

Урядове рішення передбачає, що витяг з наказу Мінекономіки про відстрочку від призову військовозобов’язаному працівнику може надавати та візувати підприємство, установа чи організація, де він працює. Таким чином, розширюються положення Постанови Кабінету Міністрів № 194, згідної якої відповідними повноваженнями наділялися лише органи державної влади та інші державні органи.

Це дає змогу зменшити навантаження на органи держвлади і дати змогу їм активізувати роботу в інших напрямках.

До теми: В Україні запрацює е-рецепт на відпуск наркотичних лікарських засобів

Христина Бойчук

Нагору