Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї відбувся відкритий урок з футболу

Радісні та із сяйвом у очах. Нестримні у своїх мріях стати футболістами, хлопчики і дівчатка, відвідали відкритий урок з футболу в Коломиї. У нашому місті він відбувся вперше, а тому діти з особливою цікавістю піддалися емоціям під час естафет та психологічних тренінгів.

Інформатор теж побував на заході та ділиться з вами відео та світлинами.

Відкриті уроки з футболу проводяться в рамках проєкту ДЮФЛО спільно з ЮНІСЕФ. Головною їхньою задачею є відвідувати міста Прикарпаття та надавати психологічну підтримку дітям у ігровій формі, а також проводити фізкультурні естафети.

Тут важливо не тільки зайняти дітей фізичною активністю, а й надати їм психологічну допомогу в часі війни. Почались ці заняття у червні і триватимуть вони до 27 вересня.

Як нам розповів очільник ДЮФЛО Васильків Микола Миколайович, 9 вересня вони планували завітати не тільки до Коломиї, а й до Косова і до Верховини.

У Коломиї заняття проводилось на базі ФК Варатик, де зібрались діти 2012-2015 р.н. Серед них були мешканці Коломиї, а також ВПО, які тренуються у Варатику.

В рамках проєкту “Поруч” планується відвідати ще кілька локацій у Івано-Франківську, Надвірнянщину, можливо, Галич. В загальному підсумку має бути 40 занять для 1200 дітей.

В кінці кожного відкритого уроку діти отримують корисні солодкі подарунки від ЮНІСЕФ: манго, фініки та воду.

Як проходило заняття у Коломиї – дивіться у нашому фоторепортажі.

До теми: Варатик – Пробій: у Воскресинцях відбудеться перший матч чемпіонату

Христина Бойчук

Нагору