Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

В Україні створили перші бронежилети для дітей

На Львівщині виготовили першу партію бронежилетів, призначених для захисту дітей під час евакуації з гарячих точок. 

Повідомляє Інформатор посилаючись на Суспільне.

Один такий жилет важить до двох кілограмів. Спецжилети мають захищати від небезпечних уламків і пістолетних куль. Вони легкі та вже пройшли необхідні випробування, до них у комплекті йде одразу захисна каска.

“Взяли всі технології військового бронежилету, зробили його із всіх матеріалів для військового бронежилету, але зручним для дітей та таким, що виділяється на фоні інших людей. Зі спеціальними кишеньками для номеру телефону та імені батьків, для спеціальних знаків від Національної поліції та наклейки “Діти”. Ручка для евакуації, світловідбивні стрічки”, — каже заступник голови правління Львівського оборонного кластеру Юрій Федоров.

Бронежилети призначені для дітей віком від 5 до 14 років.

“Балістичною основою є надвисокомолекулярний поліетилен, багато шарів такого матеріалу. Це найпрогресивніший матеріал для бронезахисту, який нам відомий наразі у світі. Це найлегший матеріал і він захищає від пістолетних куль. Але, як ми розуміємо, це не основне його завдання. Він також захищає від уламків”, — каже Юрій Федоров.

Вартість такого бронежилету близько пів тисячі доларів. В кластері планують зробити з пів тисячі таких засобів захисту для евакуації дітей з міст, які обстрілюють.

Частину донорських коштів на реалізацію проєктів – медичних бронежилетів, евакуаційних бронежилетів для діточок, вже знайшли, проте цій справі потрібна підтримка.

До теми: У Народному домі чекають на допомогу коломиян

Вікторія Ровенчук

Нагору