Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Як діяти, коли автомобіль “стукнули” і зникли? Інструкція

Власники автівок можуть потрапляти в різні неприємні ситуації на дорозі. Але буває, що аварії стаються тоді, коли машина просто припаркована. Водій може про це навіть не знати. А коли побачить вм’ятину чи подряпину, то винуватця ДТП вже й слід простиг. 

Що робити, якщо ваше авто зачепили на парковці – розповість Інформатор зі свого гіркого досвіду.

Перше, що потрібно зробити – це викликати поліцію. Якщо місце для паркування автомобіля обладнане камерами відеоспостереження, то попросіть у працівників території відеозапис з аварії. Вони також можуть надати і фотографію з державним номером авто винуватця.

Далі ви передаєте цей запис поліцейським та пишете відповідну заяву про те, що сталося. Там описуєте все детально.

Після цього треба зателефонувати у свою страхову компанію, аби повідомити їх про ДТП та дізнатися страхову компанію автівки, яка пошкодила вашу машину. Для цього потрібно знати номерні знаки іншого автомобіля.

Потім зв’яжіться зі страховою компанією винуватця. Можете поїхати до них в офіс, аби задокументувати все. Експерт з оцінки має оглянути пошкодження вашої автівки.

Варто зазначити, що весь процес займає багато часу. Тому звільніть як мінімум 4-5 годин, аби вирішити усе за один день.

Написавши всі документи, вам потрібно чекати. Хоч це може тягнутися довго, але зроблено законно і ваша машина буде  відремонтована.

Сподіваємось, що ви не потраплятимете в таку ситуацію. А якщо все ж таке станеться, то згадайте про нашу інструкцію.

Читайте також: Люки у Коломиї, як окремий вид мистецтва

Нагору