Інформатор Коломия

ГРОШІ

Передумали: рекламні тумби за 205 тис грн у Коломиї не купуватимуть

За два дні після скандалу знову відбувся тендер на закупівлю рекламних тумб. За старою схемою подалось двоє: ТОВ “Кузня” та ФОП Аннюк. Як і у випадку з металевою писанкою, перемогла ФОП Аннюк, яка насправді є представником “Кузні”. Вартість рекламних тумб – 205 тис грн.

Інформатор не змовчав і звернувся до Держаудиту з підозрами щодо законності закупівель. Відтак тендер скасували.

Поки коломияни бунтували проти писанки на кільцевій, караван йшов своєю чергою. Вочевидь, обурення жителів міста ніхто всерйоз не сприйняв. Адже прямо під час скандалу міська рада провела ще один тендер і докупила за наші гроші ще три яйця.

Діяли за старою схемою: на участь в тендері подалися знову два претендента: ФОП Ольга Аннюк (представник і контактне лице “Кузні”) та, власне, ТОВ “Кузня”. І це знову порушення процедури закупівель, тому що на торгах мають бути заявлені два різні претендента, а не той самий.

Вартість робіт – 205 тис грн. Як і у випадку з писанкою на кільцевій біля автостанції, Ольга Аннюк запропонувала трохи менше: аж 6 гривень зекономив цей тендер для міста. Коли купляли оглядовий майданчик, то ціну з 600 тис грн збили на 23 гривні, проте цього разу, вочевидь, вирішили сильно не розганятися.

Коли на тендер подаються представники тієї самої організації – це пряме порушення процедури закупівлі, адже тендер передбачає конкуренцію і торги.

Саме тому ми звернулися із зауваженнями у Державну аудиторську службу.

В останній день подання оскаржень процедури – 6 вересня – міська рада відмінила закупівлю. Відтак вдалося зекономити ще 205 тис грн.

Як причину відміни вказали “відсутність подальшої потреби в закупівлі товарів, робіт і послуг”.

Нагадаємо, що через розголос закупівлі металевої писанки, які з порушеннями закупили у ФОП Аннюк (вона ж -з ТОВ “Кузня”) місто зекономило 600 тис грн.

Деталі: Переможниці тендеру на виготовлення писанки таки відмовили

 

Нагору