Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Перша добровільна пожежна команда запрацювала у Снятинській ТГ

Тепер за безпеку та спокій мешканців семи населених пунктів Снятинської та Заболотівської громад дбатимуть пожежники-добровольці. Адже 13 вересня у селі Прутівка відкрили добровільне пожежне формування. 

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

Село Прутівка Снятинської територіальної громади відноситься до четвертого старостинського округу Коломийського району, де проживає понад 7600 людей. Десятеро місцевих мешканців стали добровольцями, склали присягу та будуть почергово відповідати за безпеку у громаді.

Це перша добровільна пожежна команда, яка тут з’явилася. Відкрили її з нагоди професійного свята Дня рятівника під гаслом “Впевненими кроками заради безпечного майбутнього мешканців Прикарпаття”. Всього в цьому старостинському окрузі планують відкрити три підрозділи добровільних пожежних формувань.

На території Прикарпатті це вже сьомий такий підрозділ. Його створили завдяки місцевому підприємцю, громадській організації, керівництву територіальної громади та ГУ ДСНС України в області. Вони забезпечили команду в Прутівці пожежним автомобілем, спецодягом та іншим необхідним майном.

Всього на Коломийщині створено 11 місцевих пожежних команд та 1 добровільна пожежна команда. Вони працюють разом із професійними рятувальниками – виїжджають на пожежі та інші надзвичайні ситуації і допомагають своїм односельцям. За 2022 рік зробили вже майже 300 таких виїздів.

Нагору