Інформатор Коломия

ГРОШІ

Коломиянку та косівчанку ошукали аферисти більше ніж на 120 тис грн

Аферисти вже вкотре видурюють гроші з мешканців Франківщини, а поліцейські просять не перераховувати невідомим особам гроші та не розповідати приватні дані. На цей раз постраждали мешканки Коломиї та Косівщини – у них видурили понад 120 тис грн.

Інформатор закликає читачів не довіряти аферистам та розповідає деталі шахрайських схем з посиланням на Управління поліції області.

31-річна мешканка Коломиї розповіла поліцейським, що постраждала від невідомих шахраїв. В ході розслідування правоохоронці з’ясували, що заявниця знайшла в одній із соціальних мереж посилання на сайт з інформацією про швидке переоформлення банківських документів. Потерпіла перейшла на підозрілий ресурс та ввела персональні й банківські дані.

За кілька хвилин з її рахунку невідомі зняли майже 100 тис грн. Потерпіла спершу намагалась повернути кошти через банк, але зрозумівши, що все марно, звернулась до поліцейських.

Мешканка Косівщини втратила майже 23 тис грн, здійснивши необачну покупку в онлайн-магазині. Жінка хотіла придбати смартфон. Знайшла в одній із соціальних мереж онлайн-магазин та оплатила одразу всю вартість телефону. Опісля “продавець” перестав виходити на зв’язок. Смартфон, звісно, жінка так і не отримала.

До теми: Обережно! Шахраї | яким сторінкам у соцмережах не можна довіряти?

Христина Бойчук

Нагору