Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

В курятині з Вінницької та Дніпропетровської областей виявили сальмонелу та небезпечні речовини

Прикарпатців попереджають про потрапляння на ринок небезпечної курятину. У м’ясі виробників ТзОВ «Вінницька птахофабрика» та ТзОВ «Птахокомплекс Дніпровський» виявили сальмонелою і залишки лікувального препарату.

Повідомляє Інформатор за даними Держпродспоживслужби.

До обласного управління Держпродспоживслужби надійшло повідомлення Держагентства харчових продуктів Сінгапуру щодо виявлення небезпечних для здоров’я хімічних (нікарбазин) та мікробіологічних (сальмонела) речовин у харчових продуктах, що експортувалися з України з потужностей філія «Переробний комплекс» ТзОВ «Вінницька птахофабрика» та ТзОВ «Птахокомплекс Дніпровський».

Відтак Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області попереджає підприємців про необхідність вилучення такої курятини з виробництва та обігу.

А споживачів просять у разі виявлення цих продуктів повідомляти Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392 або звертайтесь до територіальних управлінь.

Довідково

Нікарбазин є фармацевтичним препаратом, який використовується в комплексних лікувальних засобах для профілактики захворювань (коксидіозу) у курчат та курей.

Сальмонела – бактерія, з родини ентеробактерій, що спричинюють черевний тиф, паратифи і сальмонельози.

До теми: Отруїлися шашликом: на Прикарпатті семеро киян опинилися в лікарні

Нагору