Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Розпочався конкурс молодих учених на здобуття іменних стипендій

Щороку до Дня Гідності та Свободи призначається 25 стипендій строком на один рік у розмірі двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановленому на початок року. З метою увіковічнення подій Революції Гідності та вшанування Героїв Небесної Сотні.

Відповідне рішення затверджено наказом МОН, повідомляє Інформатор.

Стипендії будуть призначатись за вагомий внесок у розвиток української науки, посилення міжнародного авторитету України, внесок у розвиток демократичних та гуманістичних цінностей у сфері науки і освіти. Обов’язковою умовою для здобуття стипендії є наявність у претендента вагомих наукових результатів з наукового напряму, у якому він працює або за яким навчається.

Вік претендентів, яких висувають на здобуття стипендії, станом на 1 січня року, в якому розпочинається виплата стипендій, не може перевищувати 35 років включно для осіб, які мають вищу освіту не нижче другого (магістерського) рівня, та 40 років включно для осіб, які мають науковий ступінь доктора наук.

У переможців Конкурсу має активна громадянська позиція щодо захисту демократичних цінностей, прав і свобод людини та громадянина, національних інтересів держави, її європейського вибору, а також у формуванні національної самосвідомості, гідності та почуття патріотизму.

Стипендії визначено за номінаціями:

  • імені Дмитра Максимова;
  • імені Назарія Войтовича;
  • імені Романа Гурика;
  • імені Устима Голоднюка;
  • імені Юрія Поправки.

Виплата стипендій розпочинається з 1 січня наступного року після року, в якому проводиться Конкурс на її здобуття.

Приймання документів триватиме до 13 жовтня 2022 року. Їх потрібно надіслати в паперовому та електронному вигляді на адресу: Міністерство освіти і науки України, бульвар Тараса Шевченка 16, місто Київ, 01601. Також претенденти на стипендію мають заповнити електронну форму за посиланням.

Детальніше про умови Конкурсу на сайті МОН. Довідкова інформація за телефоном: +38 (044) 287 82 57.

Вікторія Ровенчук

Нагору