Інформатор Коломия

ВЛАДА

Франківська облрада вимагає заборонити в Україні московський патріархат

Депутати Івано-Франківської облради просять керівництво держави заборонити Українську православну церкву московського патріархату в країні, ініціювати розслідування її діяльності та покарати винних за колабораціонізм. Про це йдеться у зверненні депутатів облради, яке вони ухвалили та скерували до Президента, Верховної Ради та СБУ.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Укрінформ.

«Ми, депутати Івано-Франківської обласної ради, вимагаємо прийняти закон України про заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату, ініціювати розслідування діяльності Української православної церкви московського патріархату, що містить ознаки колабораціонізму, спрямовані проти основ національної безпеки України, та притягнути винних осіб до кримінальної відповідальності», – наголошується у зверненні.

До теми: ПЦУ хоче, щоб московського патріарха Кирила позбавили престолу

Як заявили депутати облради, представники цієї церкви всіляко уникають засудження російської агресії проти України та вчиняють колаборантські дії: відкрито співпрацюють з росією на окупованих територіях, допомагають військовим формуванням агресора, зберігають у храмах зброю.

«На теренах України не може існувати антиукраїнська структура ворожої країни, та ще й під час війни. Незалежність від росії має бути у всьому, в релігії та вірі також», – йдеться у зверненні.

Обранці переконані, що діяльність упц московського патріархату підриває територіальну цілісність, соборність та державність України і спрямована на підтримку геноциду українського народу.

Також у своєму зверненні депутати просять керівництво держави розірвати договори оренди українських релігійних святинь Свято-Успенської Святогірської лаври, Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, Свято-Успенської Почаївської лаври.

Як повідомила депутатка Івано-Франківської облради Марія Рудик, це звернення 16 вересня на сесії облради депутати підтримали одноголосно.

Нагадаємо, що Тернопільська, Рівненська та Волинська облради також ухвалили звернення до Верховної Ради щодо заборони діяльності упц мп на законодавчому рівні.

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №7204 “Про заборону московського патріархату на території України”.

Нагору