Щоб зробити похмурі дні цієї осені яскравішими пропонуємо розбавити їх смачною випічкою. Її аромат наповнить вашу оселю особливим теплом та створить хороший настрій.
Інформатор знайшов ідеальний рецепт шоколадного брауні у топового шеф-кухаря нашої країни Євгена Клопотенка.
“Традиційний американський десерт – брауні, завоював популярність у всьому світі. Все тому, що він не тільки смачний, а й швидко готується з доступних інгредієнтів. Його назва походить від кольору десерту, а він буває виключно “brown”, що в перекладі значить “коричневий”.”, – пише Євген у своєму блозі.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Підготуйте всі інгредієнти для приготування брауні. Вершкове масло дістаньте з холодильника, аби воно стало м’яким.
Спочатку розтопіть на паровій бані 150 темного шоколаду не менше 73%, постійно помішуючи, та додайте до нього 80 г м’якого вершкового масла 82,5%. Перемішайте, зніміть з парової бані та залиште на 5 хвилин охолоджуватися.
Візьміть 3 яйця, вбийте їх в глибоку посуду, додайте 100 г цукру та добре збийте. Можете використовувати міксер чи кухонну машину з насадкою. Кількість цукру не радимо зменшувати, тому що не вийде характерна тягуча консистенція брауні всередині. Влийте розтоплений шоколад з вершковим маслом в яєчну суміш. Взбийте міксером до однорідної консистенції.
Горіхи (100 г) подрібніть ножем. Розділіть на дві частини – одну будете використовувати для тіста, іншу – посипати зверху. Натріть цедру з одного апельсину не зачіпаючи білу частину цитрусу, бо вона гірчитиме. Додайте до тіста та знову перемішайте.
Пересипте 60 г пшеничного борошна в глибоку миску, додайте 10 г какао порошку та 5 г розпушувача. Все це всипте до шоколадно-яєчної суміші та взбийте міксером. Додайте одну частину горіхів та перемішайте силіконовою лопаткою.
Форму для запікання застеліть пергаментом. Це обов’язково умова, аби воно не прилипло в процесі запікання. Ми взяли форму діаметром 22 см. Перекладіть тісто, розрівняйте силіконовою лопаткою, а зверху посипте другою частиною горіхів. Ставте випікатися на 35-40 хвилин за температури 180 градусів. Поверхня брауні має взятися скоринкою. Потім вийміть з духовки, дайте повністю охолонути, а тільки тоді діставайте з форми та нарізайте шматочками.
Готуйте, смакуйте, тіште своїх рідних. Шоколад це завжди смачно!
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.
Вікторія Ровенчук