Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Соколі відбулося відкриття україно-польського проекту “Посестри”

Сьогодні, 17 вересня о 15:00 у Коломийській малій філармонії відбулося відкриття спільної україно-польської виставки ” Посестри”.

Інформатор відвідав “Сокіл” і зробив для Вас фоторепортаж.

Проект “Посестри” – це спільнота двох сестер за духом, які зустрічаються, щоб разом снувати розповіді, оперті на власні досвіди. У хід цих історій мисткині втягнули себе самі, до того ж кожна у свій спосіб.

Для Аґнєшки Бабінської – це автопортрет, пошук і забава з ідентичністю, з жіночими образами, гра зі стереотипами.

Для Дани Якимчук – це жіноча інтуїція, передчуття майбутніх подій, відображене на тканинах стриманими засобами, грою символів, ритуалів, кольорів.

Обидві мисткині використовують дуже жіночу мову самовираження. Образ жінки в їхніх працях виступає символом, алегорією або ж стверджує традиційні жіночі ролі. Прадавні ритуали, пророцтва та інтуїтивні передчуття порушують у свою чергу тему особливості жіночого єства.  Роботи обох художниць можна віднести до жіночого мейнстріму в мистецтві, авторки чітко усвідомлюють вимоги, які накидує культура їхній статі і працюють у цій сфері.

Відвідувачі виставки могли не тільки насолоджуватися експонатами, але й чудовим виконанням музичних композицій українських та польських композиторів. Завершили захід смаколиками.

Виставка діятиме до 8 жовтня, працюватиме кожного дня з 11:00 до 20:00.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Вікторія Ровенчук

Нагору