Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Як триває збір врожаю на полях Коломийщини? 

Весною Коломийська громада поставила амбітну ціль – 100% обробітку земель, і впевнено рухається до цієї мети.

Про справи аграріїв Коломийщини, розповів мер Коломиї Богдан Станіславський, Інформатор дізнавався детальніше.

“Весною ми ставили перед собою дуже амбітну ціль – 100% обробіток земель на території Коломийської громади. За пів року це не зробиш, але до мети впевнено рухаємось.”, – пише голова міста Богдан Станіславський.

Аграрії та жителі Коломийщини з полів нашої громади загалом зібрали понад 1546 тонн пшениці, 556 тонн ячменю, 763 тонни ріпаку та 261 тонну гороху. Незабаром розпочнеться збір кукурудзи, соняшника та сої. Ці культури засіяні на 2232 гектарах. Очікується великий врожай.

Також у районі розпочалася посівна компанія озимих культур, і одна з фірм вже посіяла пшеницю та ріпак на всіх ділянках, де планувала.

“З початком повномасштабного вторгнення ми добре зрозуміли, наскільки важливо, аби земля не простоювала. Тому надалі з кожним сезоном кількість оброблених площ має збільшуватись. Над цим працює як міська рада, так і аграрні виробники та жителі нашої громади. Родючі землі – це наша велика цінність, про яку ми маємо дбати та правильно використовувати.”, – додає мер Коломиї на своїй сторінці у фейсбук.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Вікторія Ровенчук

 

Нагору