Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Дати, іменинники, свята 18 вересня

18 вересня 2022 року – неділя. 207-й день війни Росії проти України. До Нового року залишилося 104 днів. Іменини сьогодні святкують Максим, Федір, Давид, Гліб, Захар, Афанасій, Єлизавета, Іраїда, Раїса.

Чим примітний нинішній день – знає Інформатор.

18 вересня – Всенародний день батька. Свято завжди припадає на третю неділю вересня. Воно є міжнародним і святкується в Україні також. 2003 року в нашій країні було створено Міжнародний центр батьківства, який має за мету навчити чоловіків відповідальності, показати, як брати активну участь у вихованні дитини.

Також 18 вересня – День працівників лісу. Свято присвячене всім тим, хто захищає українські ліси та працює в сфері лісового господарства.

А ще 18 вересня – Всесвітній день бамбуку. Почали святкувати його в Таїланді 2009 року. Головна мета – привернути увагу людства до бамбуку, який є дуже цінною рослиною. Цікавий факт: бамбук відноситься до сімейства злакових.

18 вересня – Всесвітній день моніторингу якості води. Свято було створене за ініціативою Фонду чистої води, який розташований в США. Головна його мета – привернути увагу до проблеми забруднення води ядерними, токсичними та промисловими відходами.

Також 18 вересня – Міжнародний день читання електронних книг. Свято започаткувала компанія OverDrive 2014 року. Воно створене для всіх тих, хто надає перевагу такому формату читання. В електронній книзі ви можете зберігати тисячі томів і носити їх з собою, куди завгодно.

18 вересня в церковному календарі – день пам’яті пророка Захарії. Він був юдейським священником та батьком Іоанна Хрестителя. Жив за часів юдейського царя Ірода. Він був праведним перед Богом, виконував всі приписи Господа. Однак, він та його дружина були бездітними і кожного дня просили в молитвах, щоб Бог послав їм дитя. Прохання було почуте. В похилому віці у подружжя нарешті народився син.

 

Нагору